A pajszer történe visszavezethető a bronzkorig, de használata a cyber érában is aranykorát éli.

Manapság metafizikai valósággá vált. A szerszámok ontológiai mivolta, a kéz, a  vas és a funkció hármasa olyan valósággá vált, ahol a szerszám túllépve önmagán önálló entitássá nem is, de olyan attribútummá vált, ami a szeretet mindenvalóságát hivatott jelenvalóvá tenni.

 

Míg réges-régen, a történelem előtti dőkben a létezés alapja, az egzisztencia gyámköve volt, ma már a mindenhova behatoló szeretet misztériumává vált.

És eljutottunk a pajszer doxológiájához. Ez az ácsok, mackósok, lakatosok letisztult eszköze, megtisztulván az egzisztancia nyomorúságától, átlépve a cyber térbe, sőt ezt a dimenziót is meghaladva, a már mindig is létező valóságban a szeretet fundamentumává vált.

Meditációnkhoz most vegyünk egy elő egy pajszert. A SZERSZÁMOT magát. Amennyiben ezzel nem rendelkezünk nézzük az alábbi galériából az egyiket, amelyik személyiségünkhöz, szakmánkhoz, hivatásrendünkhöz, élethelyzetünkhöz közelebb áll.

Elmélkedjünk....

 

Az egyszerű

 

 

A tökéletes

 

 

A funkcionális

 

 

A letisztult

 

 

A puritán

 

 

 

Elmékedésünket kezdhetjük szabad asszociációval, akár a hajnali ajtók zártságára, akár az elzett zárak gyarlóságára gondolva. Szakemberek elindulhatnak az emeltyűk, de akár a logisztikai központok kéziraktáraiban fellelhető gyakran használt ismerős acéljától, vagy az áruházak polcain magányosan heverő, a családapákra váró háztatrási acélszerszám árvaságát a lakásajtó feltárásában szublimáló mozzanatától is.

A pajszer legyen veled, testvérem és gyermekeiddel. Úgy legyen.

Szerző: lakatosmester  2009.06.08. 10:27 Szólj hozzá!

Címkék: vas metafizika pajszer

A bejegyzés trackback címe:

https://pajszermarket.blog.hu/api/trackback/id/tr741170962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása